המתכון המושלם לסופגניות \\ ניסי גולדרייך

מערכת האתר 2 Comment on המתכון המושלם לסופגניות \\ ניסי גולדרייך

כשאור החנוכיה מאיר את רחבי העיר ומהבתים נשמעות זמרות "אוי יוונים…" כל המשפחה מתאספת סביב שולחן חמים ונותנים עוד ביס מסופגניה מאובקת אבקה לבנה מתוקה ורוטב אדום בטעם תות נשפך ממנה. ימי החנוכה זו הזדמנות טובה לתת לילדים להיות שותפים בהכנות לערב לביבות משפחתי, במתכון מותאם לילדים להכנת סופגניות רכות ומושלמות ממש כמו מהמאפיה | המתכון לפניכם

13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מתכון לסופגניות

30 סופגניות

מרכיבים:

(כוס שתיה חמה)

קילו קמח

2 כפות שמרים

360 מ"ל מים פושרים (כוס וחצי ועוד טיפה)

200 גרם סוכר (כוס אחת)

120 מ"ל שמן (3/4 כוס)

3 ביצים m

כף מלח

הכנה:

ממיסים את השמרים עם המים בקערת מיקסר ומוסיפים את הקמח ושאר המרכיבים תוך כדי ערבוב על מהירות נמוכה ולשים 10 דקות.
עם ידיים משומנות מעט מעבירים את הבצק לקערה ומכסים ומתפיחים שעה.

גוזרים 2 ניירות אפיה למרובעים (כל נייר ל16 מרובעים שווים). עם ידיים משומנות מעט מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של כ50 גרם ומניחים על כל ריבוע נייר ומכסים במגבת להתפחה נוספת.

עכשיו זה הזמן שצריך לחכות בסבלנות כדי שהסופגניות תצאנה לנו אווריריות ולא בצקיות, לכן ניתן להם התפחה של שעה וזה הסוד לסופגניה המושלמת!

מרתיחים שמן עמוק, מומלץ להשתמש במדחום בישול ולמדוד ל160 מעלות. מעבירים את הסופגניה עם הנייר (הנייר משתחרר בטיגון או כשהופכים לצד השני).

מטגנים כ2 דקות מכל צד עד שהסופגניה מקבלת צבע זהוב יפה. אם הצבע נהיה שחום מהר מדי אז מורידים לאש נמוכה (לא צריך להיות הרבה בועות בזמן הטיגון, אם יש זה סימן שצריך להוריד לאש נמוכה ולחכות כמה רגעים שהשמן יתקרר ולא ישרוף לנו את הסופגניה)
מוציאים את הסופגניות לנייר סופג ומזלפים ריבה ומנפים מעל אבקת סוכר

חנוכה שמח!



2 תגובות

מיין תגובות
  1. 2

    הסופגניה יצאה טעימה

  2. 1

    הסופגניה הטעימה